הרכבת כלים סניטריים
קצת על הרכבת כלים סניטריים
כלים סניטרים הם למעשה אסלות, בידה, כיורי רחצה, אמבטיות, אגניות, ברזים ומוצרים משלימים.
חלק מהכלים הסניטרים דורשים התקנה כבר בשלב הראשוני, בשלב תשתיות המים והביוב לדוגמא: אמבטיות, אגניות, אסלות תלויות, אינטרפוצים (גוף הברז מותקן בתוך הקיר). כלים אלו מורכבים כבר בשלב הראשון וזאת מכיוון שהם חלק בלתי נפרד מהתשתית ודרוש להם חיבור של מים וניקוז לתשתית החדשה או הקיימת. זו גם הסיבה שכאשר מעוניינים להחליף את אותם הכלים יש צורך בפירוק ושבירה של אריחי קרמיקה.
וזאת בשונה מאסלה רגילה או אסלת מונובלוק שאומנם הן מתחברות לתשתית אבל בחיבור חיצוני.
ולכן כשמעוניינים להחליף אותם אין צורך בשבירה או פירוק אריחים.
מה חשוב לשים לב בזמן התקנה של כלים סניטרים
יש כמה נקודות חשובות שמומלץ לשים לב כשמרכיבים כלים סניטריים כגון:
- אם מדובר על אסלה תלויה,אמבטיה, מקלחון או אינטרפוץ המותקנים בשלב הראשוני לפני הריצוף, על בעל המקצוע לבדוק בסיום ההתקנה של כל כלי וכלי שאין נזילות או טפטופים. אי בדיקה והקפדה ייתרה על הפרטים עלולה לגרום למפח נפש מצד הלקוח ובעל המקצוע שיצטרך לשבור ולפרק אריחי קרמיקה בכדי לתקן את הנזילה אם יישנה.
- פילוס הכלי הסניטרי בעזרת פלס או לייזר, פרט חשוב לא פחות וזאת מכיוון שבעת ההתקנה יש לנו קירות “ערומים” ללא אריחי קרמיקה חלק מהקירות לא ישרים. התקנה עקומה ולא יישרה של כלי סניטרי כמו אינטרפוץ, תגרום לכך שלאחר שירצפו את הקירות האינטרפוץ יעמוד בצורה עקומה שתבלוט לעין.
- על בעל המקצוע להיות עדין ואסטטי בשלב התקנת הכלים הסניטרים, מריחת סיליקון אם נחוץ בצורה עדינה ויפה, התקנת ברזים ואביזרים בצורה יפה וללא שריטות או פגמים יש לתת תשומת לב לפרטים הקטנים. הרי למעשה הכלי הסניטרי הוא השלב האחרון בכל עבודת האינסטלציה. הוא למעשה מה שאנחנו רואים בעין, יכול להיות שבעל המקצוע עבד קשה, השקיע והתקין את התשתית בצורה הטובה והמקצועית ביותר אבל בשלב התקנת הכלים הסניטרים הוא לא שם לב לפרטים הקטנים, דבר המותיר טעם לפגם בכל העבודה וחבל!